Historia

Reilusti yli puoli vuosisataa kuljetuskokemusta

Hyvinkääläisen perheyrityksen tarinan käynnisti vuonna 1949 Armas Kaajaluoma, joka loi maansiirtoajossa pohjaa nykyiselle kuljetusliikkeelle. Toiminta laajeni pikkuhiljaa ja 1963 Kaajaluoma aloitti teräksen kuljettamisen Vuoksenniska Oy:lle. Tällä tiellä ollaan edelleen, joskin autojen kyljissä ovat komeilleet asiakkaiden niminä mm. Aspo Oy, Tallberg Oy, Valtameri Oy sekä Asva Oy. Nykyisenä yhteistyökumppanina on jo vuosia ollut Rautaruukki Oyj.

60-luvun alussa Kaajaluoma teki toisen aluevaltauksen aloittamalla kappaletavaran linjaliikennöinnin Hyvinkään ja Turun välillä. Maansiirtoajosta oli luovuttu jo aikaisemmin ja pian toiminta laajeni myös rakennuseristeiden sopimuskuljetuksiin. Teräksen, kappaletavaran ja rakennuseristeiden kuljetukset ovat myös nykyisen A. Kaajaluoma Oy:n päätoimialat.

Kuljetusmäärien lisääntyessä Kaajaluoma on kasvanut tasaisesti lisäämällä kalustoa ja henkilöstöä. Kommandiittiyhtiöstä sittemmin osakeyhtiöksi muuttunut kuljetusliike laajeni myös yritysostoin vuosina -81, 92 ja -99.

Vuonna -85 Armas siirtyi pitkän uran jälkeen viettämään ansaittuja eläkepäiviä ja ohjaksissa jatkoivat yrityksessä silloin jo pitkään työskennelleet pojat Erkki ja Jukka. Toisen polven veljeksistä myös Pekka toimi osakkaana, mutta teki kuitenkin oman päivätyönsä kirjapainoalalla.

Mies ja auto -tyylisesti aloittanut yritys työllistää tällä hetkellä reilut 50 henkilöä ja kalustoa löytyy tallista yhteensä 35 auton verran. Ja edelleen iso A kuljetusliikkeen nimessä muistuttaa ahkerasta ajomiehestä, joka tuttujen kesken tunnettiin nimellä Apa.